Billede fra Junior klubben
Arbejde før middagen
handicap-org-hus
Lobby og trappeforløb i handicap organisationernes Hus

Set & sket

Udvalgte medlemsmøder 2017/2018:

Sommermødet juni 2018: Her blev vi budt velkommen med et glas vin i parken på Gl. Holtegård, og herefter en fremragende rundvisning i udstillingen af Mette Winckelmanns skønne billeder. Få en lille smagsprøve gennem linket her:  http://glholtegaard.dk/da/udstillinger/mette-winckelmann/

Efterfølgende samledes vi til middag hos Inge Hjorth, der igen i denne sommer sørgede for skøn mad og en meget dejlig aften.

Årsmødet i marts 2018. Udover den officielle agenda, fortalte Eva om sit arbejde som børnepsykiater, og gav et indblik i børnepsykiatriens vilkår i dagens Danmark

I februar 2018 havde vi et meget meget interessant og gribende møde, hvor vores medlem Shideh, som er kirurg på Brystkirurgisk Afdeling på Rigshospitalet fortalte om brystkræft.  Vi kom vidt omkring den nyeste forskning, behandling, forebyggelse m.m.  Emnet er alvorligt, men sobert behandlet, fik vi både aflivet myter og ny indsigt.

Besøg i Grevinde Danner Huset: På årets første møde fik vi opdateret vores viden om vold mod primært kvinder og børn.

Mette Marie Yde, leder af Kommunikation og Videns afdelingen, gav os på godt en time en grundig, fyldig og meget inspirerende orientering om Danner Huset og dets virke. Vi fik Danners historie fra Grevindens tid over kvindebevægelsen og til organisationen i dag. Huset fik sin første direktør i 2005 og har i dag 45 fast ansatte foruden en stort antal frivillige.

Huset arbejder med fem forskellige voldsformer, og i Danmark udsættes årligt ca.  33.000 kvinder og 13.000 mænd for vold, og alle samfundslag er repræsenteret. Vi hørte hvordan Danner Huset involverer sig i politiske emner, p.t. at få anerkendt psykisk vold på lige linje med fysisk vold. Der arbejdes ligeledes med internationale projekter, hvor der udveksles viden på tværs af landegrænser.

Julemødet 2017 blev holdt som hjemmemøde i Vardegade. Her havde vi besøg af Anne Kuhnell, der dels er mangeårigt medlem af Zonta Roskilde og dels har haft en række tillidshverv både i Landsledelsen og internationalt. Anne udfordrede os  på hvad vi vil med vores medlemskab, og fortalte meget engageret om Advocacy og Zonta donationer.

Herudover havde vi den glæde at høre to potentielle medlemmer fortælle lidt om sig selv.

Besøg hos UCC professionshøjskolens Campus Carlsberg  i Carlsbergbyen: 1. november var UCCs økonomichef Ole Ejdrup Christensen vores vært ved en rundvisning på skolerne, der i løbet af det sidste års tid er samlet og flyttet ind i Carlsberg byen. Selve bygningen, der tidligere har været lager for bryggeriet, er imponerende og fremstår både storslået, rå og samtidig hyggelig. Endnu mere interessant er det at møde så forskellige uddannelser som folkeskolelærer, tegnsprogstolk, tekstilformidler og mange andre i een og samme organisation. Se mere om UCC her: https://ucc.dk/?gclid=EAIaIQobChMI0Jvdq7XP1wIVq5XtCh1F1g7aEAAYASAAEgKSb_D_BwE

På Humletorvet, hvor UCC har adresse, spiste vi efterfølgende på en vældig hyggelig italiensk cafe, og fornemmede at selv på en onsdag aften i november er der liv i Carlsbergbyen.

Jytte Hilden om sin nye bog “På sporet af årgang 1946”: På oktober mødet var vi så heldige at have besøg af Jytte Hilden, politiker, tidligere minister og ikke mindst mangeårigt medlem af Zonta. Under middagen blev der talt livligt om Zonta i almindelighed,  de udfordringer klubberne står overfor og tidligere og fremtidige arrangementer.

Efter hovedretten var fortæret talte Jytte om sin nye bog. Årgang 1946 er med et fødselstal på 96.111 den største årgang i Danmark nogensinde, og samtidens forudsigelser for udsigterne var dengang  meget dystre. Sådan gik det ikke, tværtimod  fremgår det af bogen, at ingenting rigtigt var bedre i “gamle dage”, stort set alt er væsentligt bedre i dag. Bogen er både underholdende og tankevækkende, og kan klart anbefales, se evt. mere her:

https://www.frydenlund.dk/varebeskrivelse/3753

Efterfølgende havde vi en livlig debat om kvindeliv, familieliv og arbejdsliv dengang og nu.

Hjemmemøde september 2017: Sæsonens første ordinære møde, hvor vi generelt drøftede sæsonens planlagte aktiviteter og mere specifikt gennemgik punkterne på Landsmødet ultimo september.

Sommermøde august 2017: Første onsdag efter sommerferien mødtes vi i Fasangården i Frederiksberg Have til en hyggelig middag sammen med de øvrige gæster. Herefter spadserede vi en tur i den skønne have, og fandt en siddeplads, hvor vi fik en forfriskning.

Fasangården drives af Årstiderne, og her er både mulighed for et måltid mad og indkøb i den hyggelige butik. Interesserede kan finde yderligere oplysninger om Fasangården her:

Fasangården

Sæsonafslutning juni 2017: Forrygende besøg i Peter Wiebroes have i Søllerød. Den forhenværende reklameguru har over de sidste 30 år forvandlet en villa i Søllerød til et helt unikt univers med et fransk barokslot og omgivende have i stram klassisk stil. Slot, sidebygninger og den helt fabelagtige have er inspireret af syd-europæisk barok og mauriske haver tilsat lidt renæssance. Resultatet er umådeligt smukt og harmonisk. Besøget sluttede indendørs med et glas vin og lidt snack til lyden af klassisk musik, og vi følte os alle hensat til en helt anden tidsalder.

På nettet findes kilometervis af artikler, billeder og film om Peter Wibroe og hans have, her er blot et enkelt eksempel med en række fine billeder fra haven: http://www.havefolket.com/2015/06/exilion-en-smuk-og-barok-have.html

Efterfølgende spise vi en skøn middag hjemme hos Inge Hjorth, havde en meget hyggelig aften og  og snakkede længe og i munden på hinanden i flere timer. Stor tak til Inge!

Maj 2017: Besøg på Christiansborg. Vi blev modtaget af Leif Mikkelsen, mangeårigt folketingsmedlem og medlem af folketingets præsidium for Liberal Alliance, og var på rundtur i folketingets storslåede lokaler, inklusive folketingssalen og liberal alliances gruppeværelse. Leif Mikkelsen har en  stor og imponerende viden om husets historie og er en stærkt underholdende fortæller. Vi fik meget konkret viden med os, og også mange personlige betragtninger og anekdoter, hvilket gjorde besøget endnu mere spændende og interessant.

Vi havde bestilt middag i restaurant Tårnet, og på vej til middagen nåede vi også lige et besøg i selve tårnet. Her er fantastisk udsigt over København og besøget værd, selv på en meget kold og blæsende dag.

Restauranten var en oplevelse i sig selv, meget smukt indrettet og dejlig mad – et oplagt sted at tage udenlandske gæster med.

April 2017: Absalon Kirke på Vesterbro,  til spisning kl. 18:00. Vi skulle,  for en aften prøve at forestille os, at flytte vores egen dagligstue ind i et moderne forsamlingshus/folkehus.

På hjemmesiden www.absalons.dk kan man læse om kirkens historie og på hjemmesiden www.absaloncph.dk, står der blandt andet, at vi skal betragte Absalon, som en forlængelse af vores egen dagligstue.

Fyld stuen med venner, bordtennis, musik, backgammon, film, banko, mad, kaffe, skak, yoga, loppemarked, plademesse, foredrag og alt mulig andet og lade mennesker mødes.

Det er interessant, hvordan man opbygger et socialt koncept i et område i København, hvor der bor mange mennesker. Vi ved alle, at der rundt omkring i de danske stuer, sidder rigtig mange mennesker alene, uden social kontakt. Ensomheder opstår af mange grunde og i alle aldre. Set med de briller, er Absalon en samfundsøkonomisk god idé.

Tanken er, at alle gæster skal kunne spise både godt og billigt. Mindre børn spiser gratis. Det er også tænkt ind, at enlige ikke behøver, at sidde alene hjemme, men kan tage ind og spise og få en god snak med den man sidder ved siden af, imens man spiser. Derfor sidder man ved langborde og de gæster der er vant til at komme derind, henvender sig og taler automatisk med sidemanden/kvinden og børnene løber rundt og leger. Man deler maden på bordene, ja – som vi gør, når vi har gæster hjemme.

Alle er på plads kl. 18.00, lige herefter kommer kokken og fortæller, hvad dagens middag består af. Han fortæller også lidt om, hvordan det hele foregår. De bespiser 200 til 250 hver aften. Maden er fantastisk, så vi kan anbefale, at man prøver en aften midt i København, hvor der kommer gæster fra udlandet og hele Danmark. En anderledes aften, hvor vi oplevede, hvordan en vision kunne lykkes.

Februar 2017: Arbejdspladsbesøg hos HK – spændende indsigt i både forbundets mangesidede arbejde, og også HK som arbejdsplads.

Januar 2017: I Verdenskulturcentret, hvor vi hørte et meget gribende foredrag af Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp: “Når verden  flytter sig. Invandrer og flygtningestrømme mod Europa”. Herefter spiste vi en skøn arabisk tapasmenu fra “Send flere krydderier”.

November 2016: Møde med landsformand Susanne Olsen, Dansk Handicapforbund, i det nybyggede hus for alle handicaporganisationer, i Taastrup, -vi blev præsenteret for nogle af de udfordring, det er at leve med handicap og hvor utroligt smukt og gennemtænkt det nye hus imødekommer udfordringerne fra forskellige former for handicap.

Oktober 2016: Besøg i Frederiksborg Centret i Hillerød. Maria Østergaard fortalte meget inspirerende om sin præsidentperiode for Zonta International og Zonta Hillerød fortalte om “Kvinder og Kunst”, arbejdet med arrangementet og donationerne.

September 2016: Besøg i NLP huset, hvor vi fik en spændende introduktion til eneagrammet

August 2016: Street-food på Papirøen, farverigt, uhøjtideligt og spændende mad for enhver smag

Juni 2016: Besøg og omvisning på Gammel Holtegård efterfulgt af middag hos et medlem

Februar 2016: Hjemmemøde med Kvinder og Kost på programmet. Indlæg fra I-KC om et nyligt gennemført kostprojekt og vores eget medlem Hanne Fritzbøger Raug, uddannet kostvejleder, der talte om kroppens syre/base balance.

Januar 2016: Besøg i skuespilhuset, hvor vi bl.a. hørte om teatrets kommercielle aktiviteter og sponsorarbejde. Herefter så vi stykket Puntila – som jo modtog prisen for bedste mandlige hovedrolle ved årets Reumert 2016